Wordt Clash of Clans gemakkelijker?

#clashon #clashofclans

Is het je opgevallen of Clash gemakkelijker wordt?

Welkom terug Clashers! Vandaag gebruiken we statistieken om te zien of Clash of Clans te gemakkelijk wordt, en updaten we de geschiedenis om te bepalen waarom. In Clash hebben lagere gemeentehuizen meestal de hoogste gemiddelde sterren. Omdat je maximale troepen kunt aanvragen in het clankasteel, kun je troepen gebruiken die bedoeld zijn voor TH13 op TH9-bases! De gemiddelde sterren zijn echter hoog op alle stadhuisniveaus, inclusief TH13!

Meer sterren in clanoorlogen

Gemiddelde sterren in oorlog laten zien dat het nu gemakkelijker is om te verdrievoudigen

De grafiek hier toont de gemiddelde sterren in oorlogen per stadhuisniveau, verzameld via onze toernooi scoresysteem. Als we naar 2017 kijken, hadden TH10's het heel moeilijk om 3 sterren te krijgen. Als gevolg, Supercel veranderde inferno-torens zodat ze niet langer genezingsspreuken konden opheffen. Dit bracht varkensrijders terug in de meta en de gemiddelde sterren weer omhoog!

Desondanks bleken infernotorens nog steeds te krachtig voor TH10. Toen kwam de enorme TH12-update in juni 2018 en het bracht belegeringsmachines naar het spel. Supercell zorgde ervoor dat belegeringsmachines konden worden gedoneerd aan clankastelen van TH10's en hoger. Als gevolg hiervan heeft TH10 een stabiel sterrengemiddelde boven de 2 gehouden, zoals te zien is in de grafiek. Dit was duidelijk precies wat TH10 nodig had!

Hoger aantal sterren in oorlogen

De grafiek laat zien dat de gemiddelde sterren comfortabel boven de 2 blijven, met uitzondering van maart 2020. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van het verschijnen van supertroepen en mensen die niet weten hoe ze ze moeten gebruiken.

We hadden onlangs een update voor TH13 die een toename van de legerkampruimte en kleine defensieve upgrades zag om de nieuwe offensieve kracht in evenwicht te brengen. We kunnen zien dat de overtreding al begon toe te nemen tussen augustus en september en het lijkt erop dat we het nog hoger zullen zien gaan!

Gemakkelijker om trofeeën te krijgen in Legend League

Legend League-trofeeën laten hogere drievoudige tarieven zien

Dit staafdiagram toont het verwachte verlies van trofeeën in de legendecompetitie en vergelijkt trofeeën in augustus en oktober. De totalen van elke balk tonen het verwachte verlies na één dag en zijn gesorteerd op trofeebereik. In de Legend League krijg je 8 aanvallen waarbij 40 het maximale aantal trofeeën per aanval is. 320 trofeeën is bijvoorbeeld een perfecte dag.

Zoals je kunt zien, was er van augustus tot oktober een drastische toename in trofeeën voor legendes. Ongetwijfeld maakt de extra kampruimte een toch al krachtige TH13-aanval nog veel sterker!

Recente pogingen om de aanval een boost te geven, zijn succesvol geweest voor Supercell. Als gevolg hiervan zijn drievoudige tarieven hoger dan ooit en dit zorgt voor zeer intense en vermakelijke oorlogen. Wat vind je van de drang naar aanval boven verdediging? Is het goed voor het spel? Laat het me weten in de commentaarsectie hieronder, en tot de volgende keer, Clash on!

gerelateerde berichten
Laat een reactie achter
Nieuwsbrief

Twitter
Ongeldig of verlopen token.

Deze inhoud is niet gelieerd aan, onderschreven, gesponsord of specifiek goedgekeurd door Supercell en Supercell is er niet verantwoordelijk voor. Voor meer informatie zie Supercell's Fan Content Policy: www.supercell.com/fan-content-policy